Министър Ангелкова на работна среща с Даниел Кайеха в Брюксел

Политика

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Даниел Кайеха, генерален директор на ГД „Околна среда“ към Европейската комисия.

Те разговаряха в Брюксел, като дискутираха както актуални теми в двата ресора, така и кръговата икономика. Министър Ангелкова информира, че у нас се работи по инициатива за плажове, свободни от пластмасови отпадъци. Това ще допринесе за екологосъобразното стопанисване на ивиците и за повишаване качеството на един от основните ни продукти – летния морски туризъм, подчерта тя.

Нашата цел е да засилим конкурентоспособността и ефективността на туристическия сектор в България, като оптимално използваме природните ни ресурси и спазваме политиките и приоритетите на ЕС, каза министър Ангелкова. Тя уточни, че министерството е разработило редица стратегически документи, които да гарантират изпълнението на основните цели за напредък на отрасъла. Министърът запозна събеседника си с положителните резултати на българския туризъм, постигнати през последните години, и подчерта, че секторът е ключов за икономиката ни и приоритетен за българското правителство.

Министър Ангелкова отправи покана към Даниел Кайеха за участие във второто издание на международната конференция за инвестиции, която ще се проведе през месец май в курорта Слънчев бряг. Тазгодишният форум е насочен към насърчаване на възможностите за вложения в устойчив туризъм в Югоизточна Европа и се организира в сътрудничество с д-р Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) (2009-2017).

/Дарик/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password