НФСБ поиска Цацаров да проверява членове на Комисията по хазарта

Политика

Депутатите от НФСБ поискаха Антикорупционната комисия да извърши проверка на имуществото и на приходите на съставите и ръководствата на Държавната комисия по хазарта за последните 5 години.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов още миналата седмица пред NOVA отправи обвинения за корупция и подкупност в Комисията по хазарта, припомнят от пресцентъра на партията. Симеонов и днес в ефира на “Здравей, България” заподозря, че въпросната комисия удобно си е затваряла очите за неплатени такси от хазарта в размер на 600 млн. лв. на година.

Внесеното искане е и по повод започналата проверка от специализираните органи за установяване на нередности в дейността на Комисията по хазарта, обясняват от НФСБ.

От партията припомнят, че съгласно закона съставът на Комисията по хазарта влиза в обхвата на лицата, заемащи висши публични длъжности, които имат задължението да декларират пред КПКОНПИ имущество и конфликт на интереси.

Малко по-рано в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов обяви, че във фирмите на Васил Божков текат ревизии.

/Дарик/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password