Митничари спипаха менте маратонки и парфюми

Горещо

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха  недекларирани 1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки,  при две митнически проверки на автобуси с пътници, в района на ГКПП Дунав мост – Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”.

При един от случаите  автобус с турска регистрация  е пътувал от Турция за Румъния. На  28.01.2020 г. е отклонен в района на ГКПП Дунав мост – Русе за щателна митническа проверка. В  30 полиетиленови чанти, придружавани от шофьора на автобуса, турски гражданин, са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води  с обозначения на девет  различни световноизвестни марки, сред които  Adidas, Nike, Puma, Paco Rabanne, Chanel  и др.

При друг случай, в началото на месеца, на 08.01.2020 г.,  при проверка на автобус с румънска регистрация, излизащ от България през ГКПП Дунав мост –Русе, в личния багаж на пътник, турски гражданин, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

За откритите стоки  не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги  взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани.

Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password