Бурен вятър в страната, температурите ще се повишат

Други

7 области в Западна България са с жълт код заради силен вятър на 4 февруари. В западните райони през деня ще има усилвания на юг-югозападния вятър с пориви до около 24 м/сек. През нощта срещу 5 февруари вятърът ще се ориентира от северозапад.

И още 6 области също са с жълт код заради силен вятър в Източна България. Около и след обяд юг-югозападният вятър ще се усили. Поривите в източните райони ще бъдат до 24 м/с, в районите в близост до Странджа дори до 30 м/с.

През деня ще има разкъсана облачност, а заедно със силния вятър максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 15 и 20 градуса. Вечерта от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда ще завали дъжд, който във високите полета на Западна България и Предбалкана ще преминава в сняг.

В сряда ще бъде студено с валежи от дъжд в Централна и Източна България, от сняг в Западна и Северна България. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а дневните ще бъдат между 4 и 7 градуса, за София около 3 градуса, по Черноморието около 10 градуса.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password