Вредно ли е червеното месо?

Фитнес и здраве

Консумацията два пъти седмично начервено свинско или телешко месо увеличава опасността от болест на сърцето със 7 процента, установиха американски учени, цитирани от в. “Дейли мейл”.

Екипът на проф. Норина Алън от Северозападния университет анализирал хранителния режим и здравните досиета на около 30 хиляди души на средна възраст 53 години.

Също толкова опасна се оказала и консумацията на преработени меса. Единствено здравословна и без никакви рискове си остава рибата, но тя много често отсъства от менюто на повечето американци.

Новите открития идват да оспорят предишно изследване, според което връзката между консумацията на месо и сърдечносъдовите заболявания е пренебрежително слаба.

За порция червено месо според екипа на проф. Норина Алън се счита 115-грамово ястие. Две такива порции седмично водят до 3-процентен риск от преждевременна смърт.

Що се касае до обработеното месо, една порция, включена в изследването, се състои от две наденички или от един хотдог.

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password