Извънредна проверка на боклука под АМ „Струма”

Горещо

Извънредна проверка на боклука под магистрала “Струма”, съобщава NOVA. Тя е по нареждане на премиера Бойко Борисов.
Причината – половин година след пожара край Дупница се оказа, че мястото и към момента е опасно заради тоновете отпадъци там.
Все още нищо не се прави за преместването на купищата суровина, които се намират в непосредствена близост до магистрала „Струма” и създават предпоставки за нови пожари.
Към момента работният процес в цеха на „Феникс Дупница” тече нормално. Междувременно министърът на околната среда Емил Димитров съобщи, че ще повика на среща ръководствата на основните четири мощности, които се занимават с преработка на отпадъци, за да обсъдят мерки за затягане на контрола върху вносните отпадъци.
Персонално ще знам от кого ги получават, от граница до тях как вървят. Ако има проблем с тези контейнери, самите мощности/собствениците/ ще си връщат контейнерите, ако на пристанището дойдат контейнери, които не са така, както са обявени, този който ги е доставил – товари си ги на кораба и си заминава, в противен случай няма да може какъвто и да е друг контейнер да докара в България”, обясни министърът.
/Дарик/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password