Само правителството ли е целта на атаката на президента?

Политика

Не съм разгледала поради невъзможност цялото изявление на президента Румен Радев, но чух анонси от него и не съм съгласна с упреците на държавния глава. Правителството е стабилно и това го показа вотът на недоверие от миналата седмица, а сега се предизвиква криза“. Това заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя напомни, че никога до момента не се е усещала подкрепата на Радев в парламента и напомни, че той 19 пъти е налагал вето на закони.

Според Дариткова не е редно точно в момента да се снема доверието, когато страната ни е в изключително добро състояние и е на прага на влизане в чакалнята на еврозоната. Тя напомни, че всички партии са заедно по темата и би било редно и президентът да подкрепя всичко.

„Защо точно сега президентът сне доверието от правителството? Правителството е назначено от парламента. Следва ли да се снеме и доверието от Народното събрание? Смятам, че това поведение нарани много българи, подкрепили правителството на „Борисов 3“, каза Дариткова.

Президентът да обяснява какви са целите на неговата атака, заяви още Даниела Дариткова.

Това, което се случи вчера бе реално доказателство за бягане от реалните проблеми на хората. Борисов вчера беше на терен, а президентът – зад микрофоните”, напомни тя.

На въпрос дали сега ще се работи с Президентството, Дариткова отговори, че целта на управляващите е да работят в интерес на България.

Относно това дали има нещо общо със снемането на недоверие от Плевнелиев към Орешарски, Даниела Дариткова обясни, че събитията тогава са били много по – различни.

На въпрос как ще заложи тя – кой ще бъде първият българин, който ще получи забрана за влизане в САЩ заради корупция, председателят на ПГ на ГЕРБ отговори, че очевидно българите имат проблем с хазарта и обясни, че скоро ще стане ясно.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password