Криза с ЖП транспорта заради снега

Други
По две жп трасета влаковете са напълно спрени, 11 гари са без ток, на много места липса напрежение в контактната мрежа заради паднали делекопроводи и дървета. Такава е ситуацията с железниците поради усложнена метеорологичната обстановка и обилния снеговалеж в страната.

“Движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия”, предадоха от БДЖ. Към момента няма движение в следните участъци от железопътната инфраструктура в страната: Самуил-Висока поляна-Хитрино и Копривщица-Антон.

11 гари по направленията София-Плевен и София-Видин са без електрозахранване, поради тази причина системите за осигуряване на движението там се управляват от дежурния персонал.

Аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ работят по отстраняване на авариите и осигуряване на проходимостта, а железопътната мрежа е под непрекъснато наблюдение.

Поради динамичната обстановка националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират предварително при планиране на своето пътуване, да търсят съдействие от персонала във влака в случай на забелязани нередности като например: незатворени преходни врати, липса на отопление във вагоните или възникнали принудителни престои.

“БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство и прави всичко възможно за оперативно решаване на възникналите проблеми с движението на влаковете и за осигуряване на транспортното обслужване, въпреки усложнената метеорологична обстановка в страната”, допълниха от трам дружеството. /nobvinite.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password