Росина Станиславова: Зелената зона не решава, а задълбочава проблема с паркирането

Други
Зоната за платено паркиране по-скоро задълбочава проблема с паркирането в следваща зона, която не е определена за платено паркиране. Решението не е във въвеждането на такава зона. Това каза кметът на район „Красно село“ Росина Станиславова.
„Решението не е в плащането. Решението е в устойчиви политики – изграждането на паркинги, които могат да бъдат етажни. Върху 3 паркоместа – 18 автомобила или на терени, които са определени за строителство на паркинги“, каза тя.
Попитана кога ще се случи това, Станиславова помоли с този въпрос да се обърнем към кмета на София Йорданка Фандъкова, защото тя била готова да предприеме тази стъпка още днес и увери, че местата за изграждането на паркинги са определени в Общия устройствен план.
Районният кмет се опака от факта, че Столичната община не чува исканията им и въпреки, че те са внесли проекти, а не списъци не получават финансова подкрепа от „Московска“ 33, освен необходимия бюджет за покриване на заплати, режийни разходи, осигурителни вноски. Станиславова изрази надежда това отношение към нея да не е такова, защото е от друга политическа формация.
Въпреки липсата на съдействие, Станиславова каза, че ще продължат да се молят на Столичната община, за да може администрацията да подобри живота на хората, които живеят в района.
Росина Станиславова призова още Фандъкова да ограничи инвестиционните намерения по отношение на презастрояването в „Красно село“, защото ако те се реализират, след 4 години никой няма да може да помогне на хората и да им осигури места в ясли, детски градини и училища.
/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password