Горанов: Проверката ще изсветли начина, по който е извършена приватизацията

Политика

Колкото повече знаем за приватизацията, и за тази част от българския преход, която може да се окачестви като частично неуспешна, е по-добре. Това коментира финансовият министър Владислав Горанов, след като главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

„Най-малкото тази проверка ще осветли начина, по който беше извършена приватизацията. Не съм юрист, за да мога да преценя дали сделки, случили се преди толкова много години могат да бъдат преразгледани, по-скоро трябва отговорът да е „не“. Но ако се знае истината за прехода, и специално в частта приватизация, ще се дадат отговори на въпроси, които си задават гражданите“, посочи пред журналисти в Министерския съвет министър Горанов.

По думите му трябва да се търси информация в звената, които са извършвали приватизация.

„Агенция за приватизацията, имаше периоди, в които и министерствата извършваха приватизация. Иначе ние имаме данни колко пари са постъпили от сделки за приватизация, дали е могло да бъдат повече, вероятно да“, продължи финансовият министър.

Горанов коментира обвиненията на президента Румен Радев за връзка между главния прокурор и премиера така:

„Във всяка една държава между отделните институции има взаимодействие, но връзка… И двамата са мъже, не мисля, че има такава връзка“

/Дарик/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password