Опера на върховете – Белоградчишки скали на сцена през юли

Култура

Петото издание на фестивала ще се проведе от 16 до 26 юли 2020 година. В него са включени “Аида” на Верди, “Вагнер в пещера Магура”, и хитовият спектакъл “Мамма Миа”.

Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната белоградчишка крепост.

“Опера на върховете – Белоградчишки скали”, е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с поставянето им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетното изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта от 20.00 ч.

Петото издание на фестивала се открива с Вердиевия шедьовър „Аида“. След триумфа на рекордния брой изиграни спектакли на мюзикъла МАММА МИА!, той отново ще бъде представен.

Предлага се специално събитие – посещение на пещерата Магурата за необикновения спектакъл-пърформанс „Вагнер Магура: богове, великани, джуджета и валкюри“. Спектакълът е два часа и тридесет минути: първата част е на входа на пещерата, втората е в залите на пещерата, а третата част завършва с „Ездата на валкюрите“ на изхода на пещерата и с дегустация на регионални вина от винарска изба „Магура“.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password