Тома Биков, ГЕРБ: Присъединяването на Северна Македония към НАТО е изключително важен момент

Политика

Присъединяването на Северна Македония към НАТО е изключително важен момент, който със сигурност ще бъде за нейно добро и за доброто на България. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, който бе част от парламентарната делегация в Северна Македония за ратификацията на Протокола за присъединяване на югозападната ни съседка към НАТО.

„Това е нова геополитическа реалност на Балканите. От гледна точка на цялостната геополитика, това е още една балканска страна, която влиза в НАТО. От гледна точка на България това е едно много голямо историческо събитие, защото за пръв път от много десетилетия насам България и Македония ще имат обща отбранителна система. Ние бяхме принудително разделени с Македония в продължение на много години и оттук нататък вече ще имаме много по-голямо поле за взаимодействие не само в отбраната, а като цяло. Тепърва ще се обсъжда това, което се случи вчера“, коментира Тома Биков.

По думите му Македония няма да бъде най-основната държава в НАТО. „За нас като българи, като историческа общност това е изключително важен момент, който със сигурност ще бъде за доброто и на България, а и на Македония. Това е може би една от последните стъпки за разпадането на Югославското пространство. Нещо, което е било предизвикателство пред българската политика последните 75 години“, каза Биков.

/Фокус/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password