Сачева успокои, че няма да се отнемат права на хора с увреждания, призова за разум и диалог

Политика

Министър Деница Сачева успокои, че няма да се отнемат вече постигнати права и възможности за хората с увреждания и призова са разум и диалог. Отговорът и дойде почти веднага, след като майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ поискаха оставката й и я обивниха в медийна пропаганда срещу тях заради Закона за личната помощ.

По въпроса искането тя да напусне поста си, Сачева отговори така: Ако една оставка би донесла решение на проблемите, нямам нищо против да я подам.

Тя обясни, че познава от много година Вера Иванова, едно от лицата на „Системата ни убива“, но тя не я търсила за среща.

„Всички хора с увреждания в България са 674 000, а всички деца с увреждания са 26 000. Когато ние чуваме протестите, е добре да чуваме гласовете и на тези, които мълчат“, посочи Сачева по повод заканата за протести през март.

Относно законодателството социалният министър обяви, че ще предложи да се работи по нов Кодекс за социална закрила, който да обедини всички закони за социално подпомагане, които до момента са приети, тъй като в момента били много фрагментирани.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password