Депутатите имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК

Политика

Парламентарните групи имат пет дни, за да номинират кандидати за управител на НЗОК. Това реши Народното събрание с приетите процедурни правила за провеждане на публична процедура за избор на управител на Националната здравноосигурителна каса.

В текстовете е записано, че предложенията на парламентарните групи се внасят в писмена форма чрез председателя на Народното събрание до Комисията по здравеопазването в 5-дневен срок от приемането на процедурните правила от Народното събрание.

Предложенията за кандидат за управител следва да бъдат придружени с писмени мотиви, които аргументират добрата професионална репутация на кандидата.

Предвидено е постъпилите предложения да се публикуват на специализирания тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание в срок не по-късно от 14 дни преди изслушването. В проекторешението се регламентира, че изслушването на допуснатите кандидати е публично и се провежда в открито заседание на Комисията по здравеопазването.

Предвидено е заседанието, в което се провежда избор на управител на Националната здравноосигурителна каса, да се излъчва в реално време в интернет страницата на Народното събрание.

/novini.bg /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password