Няма оплаквания от ученици в Добрич, завърнали се от Италия

Други

Няма оплаквания от здравословни проблеми сред децата и учителите от СУ “Любен Каравелов” в Добрич, завърнали се преди дни от Италия.

Директорът на Регионалната здравна инспекция – РЗИ д-р Светла Ангелова, цитирана от БТА, че групата е под 14-дневна домашна карантина. Десет ученици и учители от училището са пребивавали в град Потенца, Южна Италия, по проект на програма “Еразъм”.

В дните на карантината учителите са в домашен отпуск, каза началникът на Регионалния инспекторат на образованието Жоро Тошков. Той добави, че още една ученическа група – от професионалната гимназия по земеделие “Климент Тимирязев” в Каварна, се очаква да се завърне от Италия, където е на практика близо до Милано.

По думите му, със съдействието на Министерството на образованието е уредено групата от 24 ученици и учители да се завърне по-рано от предвиденото – още на 1 март. Ако се открие нова възможност, групата може да отпътува и преди тази дата, каза началникът на инспектората.

С пристигането си в Каварна учениците и учителите също ще бъдат поставени под домашна карантина, заради разпространението в Италия на коронавируса.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password