Жители на няколко села в община Родопи излизат на протест срещу кариера

Други
В четвъртък пред сградата на община Родопи ще се проведе мирен протест на жители от селата Белащица, Брани Поле, Марково, Гълъбово и Брестник в отговор на изявленията на кмета на община Родопи Павел Михайлов и неговия заместник Владимир Маринов пред журналисти на 18 февруари 2020 г. във връзка с добивната дейност от кариерата в землището на с. Белащица, съобщиха организаторите.
Позицията им „да бъдат медиатори“ в диалога между жители и инвеститори е категоричен обрат, особено в позицията на г-н Михайлов в качеството му на кандидат-кмет на общината. Организаторите припомнят, че на 1 ноември 2019 г. г-н Павел Михайлов взе участие в читалището на с. Белащица в публичен диспут по темата с кариерата. Пред жителите на селото той обеща, че ще се бори за прекратяване на добива и закриването на кариерата. Заяви, че ако бъде избран за кмет, ще подкрепи категорично волята на жителите от Белащица и околните населени места да бъде преустановен добивът, който уврежда живота, здравето и природата. „Тази негова предизборна позиция очевидно много бързо се трансформира в желание да „се изтъргува“ настоящето и бъдещето на потърпевшите от шума, праха и взривовете жители на гъсто населените места, техните семейства, и деца за приблизително 300 000 лв. годишни постъпления в общината!
Настояваме за решителни действия на кмета на общината и неговите заместници под всякаква форма за изпълнение на дадените предизборни обещания и ангажименти, защото Белащенци дадоха гласовете и доверието си за него в интерес на закриването на кариерата!
Считаме, че настящите му изявления са открито предателство и форма на крайна безотговорност към проблема на стотици жители от родопската яка, а така също и в разрез с основното им задължение да защитават и вземат управленски решения в интерес на своите преки избиратели!“, съобщават още организаторите.
/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password