Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт на мъж за отвличане и изнасилване

Горещо

Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо мъж на 45 г., за това, че на 6 януари 2019 г., в Пловдив, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления, е отвлякъл 29-годишна жена и за това, че на 6 януари 2019 г., в къща в София, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления, се е съвкупил с лице от женски пол – 29-годишна жена, като я принудил към това със заплашване.

По делото е установено, че обвиняемият се запознал в социалните мрежи с пострадалата жена. Той настоявал да се срещне с нея, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути.

На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил в посока София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му в София, се съвкупил с нея, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради „алиби“ обвиняемият, на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като към настоящия момент той се намира в Затвора. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password