Работещи в Италия бургазлии масово са се завърнали

Горещо

Масово работили и учили в Италия бургазлии са се завърнали тази седмица у нас след поставянето на страната под карантина. Властите призоваха те да се свържат с личните си лекари.

Границите са отворени и ежедневно стотици хора минават без да ни уведомяват, посочи кметът на Бургас – Димитър Николов, цитиран от БНР.

“Голям брой наши съграждани се върнали от Северна Италия, където учат и работят вследствие на затваряне на учреждения, учебни заведения. Те се върнали при своите близки тук в Бургас. Всички ги молим и уведомяваме да търсят връзка със здравните власти, след като получат някакво неразположение, най-вече да потърсят личните лекари“.

Значителен е и броят на работниците италианци в Бургас, когато пристигнат се затваря хотелът, в който са настанени, потвърди д-р Георги Пъздеров от областния оперативен щаб срещу разпространението на коронавируса.

През трите граници на Бургаска област, пристанища, летища и КПП “Малко Търново“ се проверяват най-вече идващите от рискови дестинации. Те се отделят от потока, мери се температурата им и попълват анкетни карти за здравословното си състояние.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password