Електронна библиотека за българите в Германия предлага Методиевият център в Елванген

Култура

Във връзка с мерките за сигурност и обществено поведение по време превенцията от пандемията на корона-вирус Югоизточноевропейския-български културен институт (Методиев център) в Елванген предлага платформа за подсигуряване на българите, живеещи в Германия с литература и пособия за българската култура, история, език, литература и съвременно общество на български, руски, немски и английски езици.

Платформата е безплатна. Желаните заглавия от книжните медии или части от тях могат да бъдат подбирани и предлагани за ползване в съгласие с правоимащите на авторските права за тяхното ползване и разпространение.

За желаещите да ползват платформата е предоставен директен контакт за запитвания, съвети и информация за нуждата от ползване, както и наличните медии и заглавия от сътрудника на института.

От края на 2017 г. библиотеката на Методиевият център в Елванген е зачислена за електронен обмен към Отдела за Източна Европа на Баварската държавана библиотека в Мюнхен. До момента заглавията на фонда на Методиевия център наброяват над 2500, включително книжни и електронни медии в областта на историята, културата, литературата, езиците и обществата на Югоизточна Европа. Основен дял наброява научната каталожната периодика по българска археология, медиевистика и архивни изследвания. Основни партньори на библиотеката на Методиевия център са НАИМ БАН, Държавна агенция архиви, КМНЦ БАН, СУ “Св. Климент Охридски” и др.

Институтът предлага помощ и осмисля по този начин всекидневието не само на всички българи, но и на много германски и чуждестранни граждани, живеещи или по принуда пребиваващи в този труден момент в Германия.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password