В условията на коронавирус: Домашните любимци не са заплаха за нас

Други

Страхът, че домашните любимци могат да са преносители на коронавирус, накара много собственици на такива да ги изоставят, въпреки че до момента няма данни вирусът да може да се предава от животно на човек.

“Животните са нашите са спътници, те са част от нашите семейства. В тези условия на изолация се чувстват малко по-щастливи, защото имаме повече време, което да им отделим на тях”, коментира пред Bulgaria ON AIR ветеринарят от Фондация “Четири лапи” д-р Марина Иванова.

Тя призова хората да не се паникьосват в тази необичайна ситуация и бе категорична, че домашните любимци не са заплаха за нас.

Николова сподели още, че във фондацията получават повече сигнали за хора, които се разхождат в парковете, отколкото за такива стопани, които изоставят любимците си.

Тя обърна внимание и на факта, че всъщност има ръст на желаещите да осиновят животно.

“Самите домашни любимци са щастливи от ситуацията. Трябва обаче да помислим как ще преминем към нормалния начин на живот. Да не прекаляваме с грижите в момента, защото животните бързо свикват, нека не променяме поведението си към тях, свързано с това, че сме вкъщи”, апелира ветеринарят пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Марина Иванова в момента е под карантина в дома си заради пътуване до Мианмар. Тя призова всички да спазват наложените мерки и сподели, че МВР извършва проверки дали завърналите се от чужбина са си вкъщи.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password