Захариева: Животът и здравето са по-важни от една екскурзия

Политика

776 са българите, които очакват да се приберат от чужбина у нас. Бройката е от петък и може да е по-малка, тъй като постоянно прибираме групи. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в сутрешния блок на БТВ.

“Над 110 000 души са се прибрали, по данни на границите ни. Цяло чудо е да намерим свободни места на малкото полети, които се случват. Наскоро прибрахме българи от Индия и Бали. Немалка част от туристите са предпочели да не губят парите си, за жалост. Сега им се създаде дискомфорт, а и едва ли толкова добре са си прекарали ваканцията. Призоваваме да не се пътува, ако не е неотложно”, каза още Захариева.

“Доста хора се прибират и от Дубай, но там не са туристи, а хора, които са работели”, разкри външният министър.

“Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат вкъщи, защото не знаем дали след това ще ги приберем”, апелира Захариева.

“Държавата плаща билетите, на хората които нямат средства към момента. Но после тези пари ще биват връщани, ясно е, че тези хора не са без средства – те са отишли на почивка. Не е честно спрямо данъкоплатците”, коментира вицепремиерът.

“Всички, които се прибират в България ще бъдат поставени под карантина”, завърши Екатерина Захариева.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password