Любо Ганев: Избрахме по-малката злина

Спорт

“Решението не е приятно, но според нас е наложително. Реално избрахме с колегите от управата по-малката злина”, заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, след като Управителният съвет на Федерацията днес реши окончателно да прекрати сезона във волейбола и да приеме сегашното класиране при мъжете и жените за крайно. По този начин Нефтохимик 2010 стана шампион на България за четвърти пореден път, а при жените Марица триумфира за шеста поредна година.

“Здравето на състезатели, служебни лица и фенове няма алтернатива. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е трудно да се реши подобен казус, от който печеливши няма. Можем само да се надяваме, че стартът на работата на Управителния съвет е повече от труден, но добрите неща предстоят. Аз винаги съм бил оптимист“, коментира Ганев. Членовете на управата във волейбола се „събраха“ през мобилни телефони и таблети, спазвайки указанията на кризисния щаб за социално дистанциране. От елитните клубове само ЦСКА и Хебър бяха против това сезонът да спре сега. Тимът от Пазарджик завършва втори в класирането.

УС реши първенствата за подрастващи да не бъдат прекратявани. Те ще продължат, когато пандемията приключи. Федерацията изисква клубовете с право да участват в Суперлигата за следващия сезон да декларират възможността и готовността си най-късно до 30 май. След тази дата Управителният съвет отново ще заседава, за да определи формата за новото първенство.

Ганев прие оттеглянето на Станислав Николов като управител на „Волей Промоушън“, търговската компания към федерацията. Вместо него на поста застава Валентин Помаков. Заседанието на УС определи и председателите на комисии – Ивайло Константинов (маркетинг, обществени поръчки и финанси), Пенчо Ангелов (съдийска), д-р Динко Захариев (медицинска), Станислав Николов (трансферна), Милко Багдасаров (плажен волейбол), Витка Дончева (отчитане дейността на клубовете), Борислав Кьосев (ветерани) и Елена Тодоровска (апелативна). До края на годината комисията за детско-юношески волейбол продължава да ръководи Верка Николова, а от следващия сезон 2020/2021 г. застъпва Евгени Иванов-Пушката. Управителният съвет сформира и треньорска комисия, която ще ръководи друг бивш национал – Людмил Найденов. Вицепрезидент с ресор „Институционална логистика“ става Петър Кънев. Нови членове на федерацията са Вихър (Вълчи дол) и Осъм (Ловеч).

В точка „Разни“ шефовете на волейбола приеха предложението на Верка Николова за финансиране на отборите, които участват във финалите на първенствата за подрастващи.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password