Дете на 4 години с тежка пневмония е прехвърлено от В. Търново в “Пирогов”

Горещо

Дете на 4 години е приведено от болницата във Велико Търново в софийската болница „Пирогов“. То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват правилно и че има съмнение за коронавирусна инфекция на детето ѝ.

От ръководството на болницата отрекоха обвиненията и съобщиха, че детето никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите.

Болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница „Пирогов“.

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password