Кой не слуша ген. Мутафчийски?

Горещо

В последните седмици светът буквално опустя заради пандемията от коронавирус.

Десетки държави обявиха извънредно положение и наложиха забрана на публични мероприятия и събирания на хора на едно място, препоръчаха работа от разстояние и спазване на „социална дистанция” – т.е. хората да стоят далеч един от друг.

България бе една от първите страни в Европа, която предприе драконовски мерки заради COVID – 19, но се оказва, че те у нас не винаги се спазват. За такъв случай сигнализира читател на NOVINI.BG, който ни изпрати снимка, направена днес пред пощата в столичния квартал „Орландовци“.

На нея ясно се вижда, че възрастните хора, наредили се на опашка за пенсиите си, стоят близо един до друг и не спазват никакви правила.

Въпреки множеството ограничения, които младите българи имат заради възрастните и призивите да пазим своите баби и дядовци, се оказва, че те самите не се пазят.

Според читатля ни, по край възрастните хора е минала полижейска кола, но нито от представители на органите на реда не е отправил забележка.

Подобни сигнали за струпвания на възрастни има и от предните дни. На такива сцени свидетели са ставали хора пред и в магазини.

За тумбите от хора дори и днес говори шефът на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски по време на своя редовен брифинг.

Той отново напомни колко е опасно събирането и струпването на едно място.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password