Албена Симеонова: Нека политиката на хипермаркетите да е по-гъвкава

Други

„Свидетели сме на истински протекционизъм от страна на страните в Западна Европа, страните от Вишеградската четворка. Десет години българските министри на земеделието се опитват да водят добър тон с тези хипермаркети, надявам се, че министър Десислава Танев ще успее да наложи българския интерес“. Това коментира пред БНР Албена Симеонова, председател на Българската асоциация „Биопродукти“.

Земеделскотоминистерство предлага до края на годината големите хранителни магазини да осигуряват поне половината от площта си за български стоки.

Според Симеонова твърденията на управляващите хипермаркетите са манипулативни:

„Какъв е проблемът 50% от щандовото пространство да е за български продукти. Ние се намираме в пазарна икономика и ако цените са високи наистина, нека гражданите да могат да изберат какво да закупят. Няма да има празни пространства“.

В предаването „Преди всички“ Симеонова допълни:

„Има много интересни предложения за разпределяне на продуктите на регионален принцип. Хипермаркетите не желаят това, защото на повечето от тях логистичните складове са на едно място. Направете си регионални складове, от които да се възползват малките и средните производители! Нека политиката да е по-гъвкава“.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password