Еврокомисията одобри сделката за „Виваком“

Други

Европейската комисия одобри придобиването на пълния контрол върху „Вива Телеком България“ и нейното дъщерно дружество – Българската телекомуникационна компания, от базираната в Холандия компания „Юнайтед груп“ (United Group). Това става съгласно Регламента за сливанията на Европейския съюз

Комисията установи, че предложената транзакция няма да създаде опасения относно конкуренцията предвид много ограниченото увеличаване на пазарната позиция на обединеното предприятие и наличието на няколко други участници на пазара, се казва в съобщението публикувано от Европейската комисия.

„Юнайтед груп“, която бе сформирана официално през 2012 година, оперира с телекомуникационни платформи и медии на Балканите. През 2018-а компанията беше закупена от британския инвестиционен фонд BC Partners.

Преговорите по сделката започнаха през миналата година, като се очаква тя да приключи през второто тримесечие на настоящата година.

За „Виваком“ (VIVACOM) решението на Eврокомисията e очаквано позитивно развитие на сделката.

„Възможността да бъдем част от международна телеком група ще ни помогне да почерпи международен опит в развиването и предоставянето на мултимедийни услуги и съдържание, които са бъдещето на телеком бизнеса. Вярваме, че това ще има положителен ефект не само върху нашата компания, но за крайните потребители и върху телеком пазара у нас като цяло“, отговориха от „Виваком“ на въпрос на „Хоризонт“ за очакванията за бъдещето им развитие след приключване на сделката.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password