Предоставят хранителните пакети до домовете на нуждаещи се столичани

Други

От 8 до 16 април 2020 г. индивидуални пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост ще получат 1098 уязвими жители на столицата, допълнително включени в списъците, изготвени от Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от БЧК.

Служители и доброволци на БЧК и представители на районните кметства в София ще предоставят хранителните пакети до домовете на всеки един от правоимащите, получаващи топъл обяд от общините.

За възрастни хора над 65 години, живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в списъците на АСП, раздаването ще се извършва също до домовете на всеки един чрез служители и доброволци на Столичната организация на БЧК.

Разнасянето на пакетите ще стартира на 8 април 2020 г. в 9.00 часа от трите временни раздавателни пункта на БЧК: ж. к. “Младост” 1, бл. 506, офис на БЧК; ж. к. “Люлин” 7, бл. 711, вх. Б, офис на БЧК; и на Сточна гара – бул. „Данаил Николаев” №8, бл.3.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

В помощ на доброволците в раздаването ще се включат зам.-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова /от пункта на БЧК в „Младост“/ и Адриана Стоименова /от пункта на БЧК в „Люлин“/, както и депутатите от Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова /от пункта на БЧК на Сточна гара/ и Димитър Главчев /от пункта на БЧК в „Младост“/.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password