Градският парламент облекчава бизнеса и гражданите в кризата

Политика

Общинският съвет на Пловдив се събира за първи път от въвеждането на извънредното положение.
Заседанието ще се проведе в Градския дом на културата „Борис Христов“ при засилени мерки за сигурност, дистанция и дезинфекция.

Местният парламент ще разглежда предложения за облекчаване на бизнеса и гражданите в извънредното положение заради коронавируса.

Сред внесените проекти е отмяна на таксата за трототарно право за този период, разсрочване на концесионните такси за 2019 година, освобождаване от такси за паракинги.

В дневния ред е удължаване на срока на действието на картите в градския транспорт на студенти и ученици до 13 май, както и удължаване до 30 юни на правото за 5% отстъпка при плащане на данък сгради и такса смет.

Общината предлага 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния център да бъдат използвани за закупуване на апаратура, легла и матраци за болниците “Св.Мина” и “Св.Пантелеймон” за болни с Covid-19.

200 000 лева от бюджета спортни дейности да бъдат пренасочени за закупуване на дезинфектанти и предпазни средства срещу заразата е друго предложение в общинската сесия

По изключение сесията ще е закрита за граждани, а съветниците ще влизат с маски. Те ще сядат през място, като на сцената ще бъдат само председателят, кмета и двама заместници. Останалите представители на администрацията и журналистите са на балкона на зрителната зала.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password