Извънреден брой на Държавен вестник обнародва актуализацията на бюджета и извънредното положение

Политика

В извънреден брой на Държавен вестник са обнародва приетите от парламента промени в Закона за извънредното положение и актуализацията на Бюджет 2020, в брой 34, от дата 9.4.2020 г.

Официалното издание на Република България излиза два пъти в седмицата – във вторник и в петък. Съдържанието на вестника се обявява ден по-рано.

Bunt.bg припомня, че на 06.04 тази година Парламентът прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет за 2020 г. Промените предвиждат дефицит в края на годината от 3,5 млрд. лева и увеличаване на тавана за поемане на държавен дълг от 2,2 млрд. на 10 млрд. лева. Променената бюджетна рамка и новият таван на държавния дълг бяха одобрени с гласовете на ГЕРБ, “Обединени патриоти”, ДПС, “Воля” и независими депутати. “Против” бяха само от БСП.

На 3 април тази година депутатите приеха, след дълги разисквания, удължаването с месец на извънредното положение заради разпространението на коронавируса. Така противоепидемичните мерки и ограниченията продължават до 13 май. Всички парламентарни групи с изключение на БСП гласуваха “За” удължаване на извънредното положение.

По време на разискванията имаше предложение срокът да бъде удължен до 30 април, но това не бе прието.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password