Банов се извини за пушенето в кабинета, глобата ще види кога да я плати

Политика

Министърът на културата Боил Банов се извини за пушенето в кабинета си и се съгласи, че това не е правилно.

От думите му по време на брифинг в Министерския съвет стана ясно, че очаква днес да му връчат акта за нарушението, но ще види кога да го плати. Банов увери, че ще провери какви са законовите срокове за плащане.

„Ядът ми мина вчера. Не мога да се занимавам с това непрекъснато. Който сам каквото си направи, нали знаете… Извинявам се за това нещо на обществото, не е правилно. Доколкото знам днес ще ми го връчат, а кога ще го платя, ще видя… Защото малко ми дойде в повече, и заплати няма, нали… Ще видя законовите срокове за плащане какви са“, коментира пред журналисти министърът на културата.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Боил Банов е бил глобен за тютюнопушене на работното си място.

Столичната Регионална здравна инспекция му е съставила акт по сигнал на гражданин. Нарушението е извършено по време на онлайн правителствено заседание на 23 март.

Нa кадри, излъчени по телевизията, мъж от Добрич вижда, че министърът е запалил цигара в кабинета си и подава сигнал до РЗИ.

В сряда експертите информирали мъжа, че на Банов е наложена глоба в размер от 300 до 500 лв., тъй като това е първото му подобно нарушение.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password