Кирил Ананиев напомни: Още не сме достигнали пика на заразата

Политика

Мога да кажа, че видях една добре създадена организация и спазване на противоепидемичните мерки и правила. Няма сблъсъци между хората. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти по време на своята инспекция на пазара ”Димитър Петков” в столицата.

,,Няма напрежение между продавачите и купувачите, обстановката е спокойна и се вижда, че правилата тук се спазват”, допълни министър Ананиев.

На въпрос кога могат да бъдат отворени пазарите отново Кирил Ананиев отвърна, че желанието на всички е това да се случи възможно най-скоро.

,,Желанието ни е най-бързо да отворим пазарите, но нека първо мине Великден и да видим каква ще е ситуацията тогава”, посочи министърът на здравеопазването.

,,През четирите дни на Великден пазарите със сигурност ще бъдат затворени. Но ако нашите наблюдения се потвърдят, че всички въведени мерки и правила се спазват, ние ще търсим възможност да отворим пазарите след края на великденските празници”, каза още Кирил Ананиев.

,,Никой не може да каже със сигурност как се пренася вирусът, тъй като той мутира. Тук въпросът е да няма струпване на хора. В момента цялата наука се е впрегнала да намери начина за неговото отстраняване”, категоричен бе министър Ананиев.

,,Извършваме проверки и по големите търговски вериги, не само по пазарите. Мерките са едни и същи за всички, а целта е да съхраним здравето на хората. Убеден съм, че хората вече съзнават за какво става въпрос”, сподели още здравният министър.

,,Пика на заразата още не сме го достигнали. Предстоят доста сериозни изследвания на критични места с критични хора, така че да видим първо какви ще бъдат резултатите. Надявам се да не стигнем високи нива на пика, но това зависи от всички нас”, подчерта министър Ананиев.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password