Адаптация – лекарството на бизнеса срещу COVID-19

Други

Вече измина един месец от въвеждането на извънредното положение в България заради COVID-19. Това време беше достатъчно за предприемчивите бизнеси да намерят нов начин да извършват дейността си.

Адаптирането към новата ситуация от страна на бизнеса изисква въвеждане на всички мерки за дезинфекция и лична грижа, предписани от здравните власти. Както и разработване на нови дигитални услуги с цел улесняване на крайния потребител.

В една от най-големите български верига-магазини за бяла и черна техника, подобни мерки на адаптация бяха приети мигновено след обявяването на извънредното положение. С цел да се погрижи за безопасността на клиентите и служителите си, всички обекти на веригата магазини се дезинфекцират обстойно по няколко пъти на ден. Целият персонал е получил лични предпазни средства и имат задължението да не допускат повече от 2 до 3 клиента едновременно в търговските зали, за да не се получава струпване на много хора на едно място. Особено внимание се обръща на мострите, до които клиентите имат достъп, те се почистват също през кратък период от време.

От компанията отчитат засилен трафик и повишен оборот в онлайн магазина на компанията. Там пазаруването е абсолютно безопасно и с безплатна доставка над 50 лв. Допълнително улеснение за клиентите е откриването на телефонна линия за консултации, свързани с избора на стоки, както и възможността за поръчка по телефона. По този начин компанията се стреми да удовлетвори новосъздадените нужди на потребителя.

Въпреки моментните ограничения, плановете на компанията не са замразени. Обновяването на интериора на магазините продължава по план, като се очаква до няколко години да бъде открит и логистичен център.

„В близо 30-годишната история на магазините от веригата не сме се сблъсквали с подобно предизвикателство, но се адаптирахме бързо и вярваме, че ще излезем от кризата по-силни.

Смятаме, че само с гъвкави, напредничави решения и отзивчивост от страна на екипите бизнесът може да функционира добре в условията на това извънредно положение“, заявяват от компанията

/vesti.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password