Засилени проверки в София за спазване на мерките

Горещо

Започват засилени проверки в София за спазване на противоепидемичните мерки, за целта е организиран целият ресурс на СДВР и Общинска полиция, съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова пред bTV. Тя изтъкна, че 90% от софиянци спазват правилата, но мерките по пазарите не са дали желания резултат:
“Санкции ще има, трябва да сме безкомпромисни, защото неспазването на правилата застрашава и околните. Създават се изключително тежки условия за лекарите. Въпреки създадената организация по пазарите за вход-изход и задължително носене на маски – както от търговците, така и от клиентите, въпреки това видяхме струпването на хора. Първо затворихме Женския пазар, а след това и другите.”

Столичният кмет уточни, че ако има организация по пазарите, мерките ще бъдат преразгледани. Тя добави, че се предвижда търговците по сергиите да не плащат наем по време на извънредното положение.

Заради неочакваните разходи за борба с коронавируса, общината ще се опита да спести 8 млн. лева от изпълнението на някои основни ремонти на улици, отбеляза Фандъкова, като посочи, че това не са ключови пътни артерии. Няма да бъдат намалявани бюджетите на стратегическите обекти – метрото, участъците от вътрешните рингове, Околовръстен път и строителство на детски градини.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password