Диман Вълчанов – Жалващият се престъпник

Горещо

Жалби в полицията като превенция и изнудване на хора. Това ли е методът за оцеляване и развиване на престъпна дейност на бургазлията Диман Вълчанов?

С редакцията ни се свърза млада жена, която предпочете да запази своята анонимност. Тя ни разказа за шокиращи методи за изнудване, склоняване към проституция и наркоразпространение от страна на лицето Диман Вълчанов. Жената ни сподели, че Диман  бил  бивш сводник, който изпращал жени да проституират в Холандия, като същият поддържал своя добър външен вид и бил доста известен и в гей средите. Хвалил се, че разполагал със секс компромати за много хора и понякога ги използвал за изнудване срещу пари. Заявил, че вече се преориентира в наркоразпространинето като тактиката му е да предлага на добре познати личности в София и Бургас да му продават наркотиците. Заплашвал тези, които откажели, че ще пусне жалби срещу тях и ще имат проблеми, защото по думите му разполагал със солидни връзки в полицията.

След като научихме разказа на момичето, направихме кратко проучване за въпросния Диман Вълчанов и установихме, че наистина миналото му е свързано с апетити към сенчести бизнеси, които не са завършвали добре за него.

През 2001г. Вълчанов се опитал да навлезе в бизнеса с наркотици, но Митьо Очите веднага изпратил своя приближен Тодор Стаматов – Малко Търновския да го озапти. Екшънът се разиграл на 12 януари 2001 г. пред бургаска автомивка. Докато Вълчанов паркирал автомобила си, от движеща се кола неизвестни лица открили огън по него и го простреляли в слабините. Това рязко попарило опитите на Диман да се намесва на тази територия и той се насочил към бизнеса с платената любов, където си спечелил името на успешен сводник.

През 2017г. Вълчанов отново решава да направи опит да влезе в бизнеса с наркотици, като започва да си изгражда мрежа от влиятелни дилъри, а срещу тези, които му откажат, пуска жалби, в които твърди, че са го ограбили или заплашили и така ги притиска чрез полицията.

Как ще завърши криминалната кариера на Диман Вълчанов все още не се знае, но в момента той парадира с охолен живот и пълно спокойствие.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password