Марешки: С 10 млрд. лева можем да закърпим положението, но не и да решим проблемите

Политика

Цял живот страдам заради това, че малко по-рано сезирам проблемите и ги обявявам. Изглеждат екстравагантно това което казвам. Правителството взе мерки, но за съжаление те удрят по икономиката. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на Воля Веселин Марешки.

“Трябваше да се намери дистанционен начин за работа на парламента или всички да са оборудвани с костюми. Народните представители ще гласуват законите, но те са в следствие от работата на правителството”, каза още Марешки.

Той бе категоричен, че контактува със страшно много хора и вижда затрудненията им. “Освен медицинския щаб, трябва да заработи и икономически. Мярката 60/40 ще роботи много добре за едни, за други – осреднено, а за трети – не работи. Трябва да има и други мерки. За туризма например трябва да има ваучери. Чрез тях може да се запази сезона”, категоричен бе лидерът на Воля.

Марешки заяви, че се опитват да направят внос на продукти за лечение на COVID-19 и ако успеят – ще го дарят на държавата. “Като търговци, ако има ваксина или лекарство – ще го предоставим в мрежата си. Гражданите трябва да са спокойни по отношение на лекарствата и тяхната наличност. Ако направим аналогия – то трябва да въоръжим бялата армия, която е на първа линия. Самолетите не борят вируса”, категоричен бе той.

“Може би правилното решение е да се тръгне по пътя на масовото заразяване, но кой е готов да го направи. Това което се прави в момента е добро, парите на българските данъкоплатци трябва да бъдат изразходвани правилно, защото след здравната криза, ще трябва да се преборим с икономическата. Ако се налага и дългът ни трябва да бъде по-голям, за да не умре нито една българска фирма. После заедно бизнесът ще се възстанови и да върнат тези пари”, заяви Веселин Марешки. По думите му може да се изтегли заем с таван 30 млрд. лева.” Аз съм в реалния и живия живот, не съм канцеларски плъх и с 10 млрд. лева можем да закърпим положението, но не и да решим проблемите”, смята още той.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password