Съдът в Кюстендил остави в ареста мъж, обвинен за телефонни измами

Горещо

Районният съд в Кюстендил остави без уважение искането на обвиняемия Теодор К. за изменение на взетата му мярка за неотклонение “задържане под стража” в по-лека. Той е обвинен по досъдебно производство за участие в телефонни измами, от които са потърпевши жена от Пирдоп и двама души – жена и мъж от Кюстендил, общо в размер на 13 650 лв., съобщиха от Районния съд.

Теодор К. /31 години, от гр. Банкя/ е с най-тежката мярка за неотклонение, от 19 октомври м.г.

Съдът е счел, че има реална опасност подсъдимият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което той трябва да бъде оставен в ареста. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил, в седемдневен срок.

Теодор К. е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л. Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице – полицейски служител. Той заблудил трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password