Танева: Искаме пазарите да работят, но при спазване на мерките

Политика

Не очаквах реакция в стил “предизборна кампания”. Това е позиция лично срещу мен, без значение за хората. Веригите си запазват това, което и в момента правят. Ние сме приели само да имат място за регионални производители, премахнахме и процента. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева пред БНТ по повод позицията на големи търговски вериги, в която те остро критикуват Танева.

По думите ѝ предлаганият от нея модел функционира в развитите европейски страни, това е основна концепция на веригите.

Холандия унищожава лалетата си, ако не подобрим логистиката и възможностите за достъп, ни очакват същите репортажи, предупреди Танева. Тя даде за пример Гърция, където е въведено седмично докладване за това колко продукция са изкупили веригите от местни производители. Важно е да не похабим земеделски труд и да оцелеем в кризата, каза още министърът.

Тя беше категорична, че е имала онлайн среща с веригите, както и с производители.

“Моето усилие до последния ден на тази позиция е как да намаля щетите от кризата”, каза Танева и допълни, че не очаква покачване на цените, както и че не се предвижда забрана за износ, тъй като това не се налага.

Контрол трябва да има за всички, на всяка точка на предлагане. Ние искаме пазарите да работят при спазване на противоепидемиологичните мерки. По думите ѝ е въпрос на решение дали и в какъв вид да продължат работа те.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password