Увеличават се нарушенията в горите след въвеждането на извънредното положение

Други

Над 70 кубически метра незаконно добита строителна дървесина е била конфискувана на територията на Югозападното държавно предприятие само за последната седмица. Засилени са мерки за охрана на горските територии, като дежурствата са денонощни. Увеличават се нарушенията в горите след въвеждането на извънредното положение в страната заради коронавируса, констатират от държавното предприятие. Най-концентрирана е незаконната сеч на територията на горските стопанства в Самоков, Разлог и Струмяни.

Девет кубически метра строителна дървесина, близо 30 кубика дърва за огрев, моторни триони и превозни средства са задържани само на територията на Самоков. В дърводобивен обект, намиращ се в обхвата на ДГС “Струмяни” е констатирана незаконна сеч на 63 кубически метра обла строителна дървесина. Нарушителите, заловени на място, са били работници към фирма, която е имала разрешително за промишлен дърводобив на съседен обект.

9 от общо 21 актове за незаконен добив на дървесина са съставени на територията на горското стопанство в Разлог, като нарушителите са заловени на място.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password