Главсекът на МВР: Останете си вкъщи! Кого лъжете? Не полицаите, а себе си и близките

Горещо

Не знам какво искат хората, които вчера се юрнаха от София, след като се повиха информациите, че ще се затегнат мерките на КПП-тата на градовете.

Това заяви на брифинг главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов във връзка с мерките за Великден.

“Вчера беше страшно на изходите на столицата”, каза той.

“Полицаите на КПП-тата не са за подигравка и някой да ги лъже. На кой е нужно това? Още в началото казахме, че ще се извършват проверки на декларациите. Кого лъже? Не лъжем полицаите. Лъжем своите близки. Не се опитвайте да заблудите никой. Останете си вкъщи. Когато сме живи и здрави, всеки ден е празник. Ще видим близките си, пак ще отидем на заведение и ще се съберем с добра компания”, каза главният секретар на МВР.

“Проверихме на случаен принцип над 9000 декларации и установихме, че 640 лица, които са казали, че отиват на работа, изобщо нямат трудови договори или са регистрирани в бюрата за безработни”, информира той.

“Имам чувството, че на хората въобще не им пука. Всеки си има глава на раменете. Ние не искаме да санкционираме и не искаме да наказваме, искаме да се запази здравето и животът на хората”, заяви Иванов.

Той коментира проверките в БДЖ и попита как, ако някой няма декларация цял влак да се върне.

Относно мерките в столичните квартали “Факултета” и “Филиповци”, Ивайло Иванов заяви, че те са вследствие на РЗИ-София и поясни, че във всички махали, където има зараза, е засилено полицейското присъствие.

Относно включването на армията, главсекът обясни, че ще се поиска тя да се включи, когато МВР вече не може да изпълнява задълженията си и има много заболели служители.

“Досъдебните производства до момента са 789, актовете по закона за здравето са 5 889, като от тях 2 534 са за неносене на предпазна маска”, разкри Ивайло Иванов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password