Фандъкова: Обичта към близките ни не се изразява в ядене и пиене, а в отговорност

Политика

Националният щаб е длъжен да се погрижи да не се разпространява заразата в страната. Решението бе много трудно, но София е център на заразата. Това заяви в ефира на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че ситуацията е необичайна и трябва да се предприемат необходимите мерки. Всеки трябва да пренастрои ежедневието си така, че да се съобразява с тях, подчерта Фандъкова.

“Убедена съм, че във вчерашния ден някои от хората са отивали на работа или наистина да се погрижат за близките си, но повечето отиваха в провинцията за празниците. София е център на заразата и те ще я пренесат в страната. Затова са и мерките да не се събираме, да сме с маски, да си останем вкъщи”, обясни още градоначалникът.

“Обичта към близките ни не се изразява в ядене и пиене, а в отговорност”, заяви още кметът на столицата.

Тя призова да празнуваме вкъщи със семейството си и да не се събираме.

“Има насочен допълнителен ресурс за дезинфекция към ж.к. Филиповци, а ограничителните мерки са, за да не се разпространява заразата навън. Има риск да се подцени ситуацията, затова полицията е там. Не се поддавайте на провокации. Организирала съм в следващите дни да може да се подкрепят с пакети с храна социално слабите хора”, обясни Фандъкова.

Градският транспорт продължава да работи, подчерта още тя и допълни,че отправят молба към работодателите да се съобразят с мерките и ако е възможно – да има промяна в работното време на служителите им.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password