Хиляди се прибират в София след Великден, връщат ги масово

Горещо

Хиляди се прибират в София след Великденските празници, въпреки че трафикът на КПП-тата за влизане в столицата е по-малък от очаквания. Трикилометрова колона от коли чака на входа на София от магистрала “Тракия”. По-голяма е колоната от автомобили на магистрала “Хемус”.

След последната заповед за противоепидемичните мерки, влизането и излизането в София става само сутрин и вечер – по два часа, и само по работа или заради медицински причини.

В 18.00 часа започна вторият за деня времеви прозорец за влизане на превозни средства в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили бяха пропускани до 20.00 часа, след проверка от полицаите на място.

Право да влязат в столицата ще имат единствено представилите коректно попълнена декларация за пътуване и служебна бележка. В нея задължително вече трябва да се посочва и телефонен номер на работодателя, за да могат властите да извършват проверка на предоставените данни.

По-голямата част от пътуващите към София не са допуснати да влязат в столицата на пропускателния пункт на магистрала “Тракия”, съобщиха от полицията.

Не се съобщава за сериозни нарушители. Тази сутрин директорът на столичната полиция Георги Хаджиев съобщи, че преди въвеждането на строгите мерки, София са напуснали около 60 000-70 000 коли, а след това още около 17 000.

Припомняме, че въпреки призивите от страна на Националния оперативен щаб, хиляди напуснаха столицата за Великденските празници, което доведе до издаване на забрана за влизане и излизане от София.

/novini.bg/

1 Коментар

 • Рамон Иванов Отговори

  април 21, 2020 от 14:06

  Полицаите на КПП около София имат инструкции да не пускат безработни столични.
  Хората, напуснали София покрай празниците, по каквато и да било причина, и не работят в момента, сега са бегълци, прокудени от София. По-рано им викаха “невъзвръщенци”.
  Столичани в повече. Не се знае кога ще ги пуснат. Няма значение, че имат собствено жилище и постоянен адрес в София: щом си излязъл, няма връщане до второ нареждане. Там, правата на частна собственост – няма такова нещо. По-рано поне жителство имаше, сега няма и не е нужно да ти го отнемат. Отмъщението на генерала. Тормоз. На ви сега.
  Добре де, какво става с тези клети хора? Повечето гостуват и дотягат на роднини в провинцията. Хотели отворени няма, пък областните градове са затворени. Дали няма да хванат вируса? Ако хванат, както са отрязани от болниците и лекарите си, да не вземат да изпомрат? Ами нека: като пукат, няма да се броят в столицата. Докато са болни, ще вдигнат заразата и цифрите в провинцията, а столицата ще падне – пак полза за генерала.
  Та, както знаем, една забрана никога не се отменя напълно, а се допълва и „подобрява“. Разхлабването с часовите интервали от 21/4/20 не промени режима на пропускане.
  А на тези интернирани извън София безработни – направо да им конфискуват имотите, така или иначе няма да могат да ги ползват, я се върнат, я не. Ония отгоре няма да си отменят забраната, нищо че Великден отдавна мина.

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password