100 хиляди лева гаранция за майката на шофьора, убил Милен Цветков

Горещо

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Д.Н. за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от прокуратурата.

На 19.04.2020 г., в гр. София, обвиняемата Д.Н. предоставила моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, собственост на управляваното от нея търговско дружество, на К.Н., който бил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис. С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози.

Впоследствие, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, при управление на същия автомобил, К.Н. предизвикал пътно-транспортно произшествие със спрелия на червен сигнал на светофарната уредба лек автомобил Subaru Forester. В резултат на действията му била причинена смъртта на водача на другото превозно средство.

На обвиняемата Д.Н. е определена мярка за неотклонение – гаранция в пари в размер на 100 000 лева.

Относно лицата, които се намирали в управлявания от К.Н. автомобил по време на пътно-транспортното произшествие – С.Ц. и Г.И., са събрани данни за извършено от тях престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

Бунт.бг припомня, че за фаталната катастрофа, причинила смъртта на Милен Цветков в ареста са четирима души.

Зад волана на джипа „Ауди“ е седял 22-годишният Кристиан Николов под въздействието на наркотици. В ареста са още неговата майка Десислава Николова – изпълнителен директор на „Винпром – Карнобат”, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и приятелката на шофьора – 21-годишната Симона Цветкова. Георги и Симона избягаха от мястото на инцидента веднага след него, но сега са задържани.

Прикуратурата ще внесе в сряда искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан. От държавното обвинение ще мотивират искането с опасност, че ако е на свобода Кристиан Николов може да извърши друго престъпление и да се укрие.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password