Десислава Атанасова: ГЕРБ ще предложи по-тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори

Политика

В предаването “Лице в лице” по БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова обвини в лъжа лидера на БСП Корнелия Нинова заради твърдението ѝ, че депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е искал от левицата подкрепа да се намалят наказанията за дрогирани шофьори и че “червените” единствени са гласували против.

Законът е гледан единствено на първо четене в здравната комисия.

“Промяната е в члена, който касае употребата на алкохол при пътнотранспортно произшествие – да се добави към “алкохол и наркотични вещества” “установени по надлежния ред”, т.е. с полеви тестове”, каза Атанасова.

И подчерта, че никъде не се говори за намаляване на наказанието.

“Това е много грозно и много пошло. Освен това, този законопроект е подкрепен единодушно и от колегите от БСП. В този закон няма нито дума за намаляване на наказанията”, заяви още Атанасова.

“Ние смятаме, че трябва да има спешни законови промени. Ще предложим увеличаване на санкциите в Наказателния кодекс. В момента наказанието за пиян или дрогиран шофьор, причинил катастрофа без жертви е от 1 до 6 години затвор – предлагаме да е от 2 до 8 години затвор. При причинена от пиян или дрогиран шофьор катастрофа и причинена смърт е от 3 до 15 години – предлагаме да стане от 5 до 15 години затвор. Който управлява с 1,5 промила алкохол или наркотици – в момента наказанието е от 1 до 3 години затвор, предлагаме да стане от 1 до 5 години затвор”, обяви депутатът от ГЕРБ.

Десислава Атанасова посочи, че от ГЕРБ ще предложат и промени в Закона за движение по пътищата

Те предвиждат да се увеличи срокът за спиране на регистрация на автомобила и отнемане на свидетелството за правоуправление на пияни и дрогирани шофьори.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password