Платили 800 лева за заснемането на скандалния клип в Съдебната палата

Горещо

800 лева е била цената, която е платена за заснемането на скандалния клип в Съдебната палата, съобщава NOVA.

Разпоредената проверка от Данаил Кирилов трябва да установи кой и на какво основание е дал разрешение на видеото оронващо престижа на съдебната власт. Паралелно проверка започна и Държавна агенция за закрила на детето.

„В това видео вземат участие две малолетни деца. Видимата им възраст е на около 10 години. Те са били наети да участват, като са извършени договорни отношения между фирмата продуцент и родителите на децата. От компанията обясниха, че категорично са спазили закона и са се сдобили с декларация за съгласие от родителите на децата. Те са били на място през цялото време на снимките“, обясни гл. секретар на ДАЗД Теодора Иванова.

Тя допълни, че други органи ще извършват проверка, как снимките на децата участвали в клипа са попаднали в социалните мрежи.

„Като родител и държавен служител смятам, че има нарушаване на правата на децата независимо, че има подадена такава декларация. Въпросът който стои пред нас е дали тази декларация не е в разрез с родителската отговорност. Ако бъдат установени нередности ще има и санкции за двете страни“, допълни Иванова.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password