Състезателят и организатор на онлайн турнир по кетълбел Красимир Иванов: Където има дисциплина, отдаденост и добър наставник, резултатите са неизбежни

Спорт

Красимир Иванов е роден през 1966г. в Бургас. Той споделя, че като дете и той, и връстниците му са спортували много. Да бъдат в отборите по лека атлетика, гимнастика, футбол, волейбол и други спортове, които се практикуваха в училищата, е било даже по-важно от оценките им в бележниците. Особено силно му повлияли тренировките по карате в единствения в страната карате клуб основан от Сенсей Спасов. След 1989г., времената се променили и при него спортът за съжаление остана на заден план, макар че продължил да спортува от време на време. През 2014г. (вече на 46г.) започнал отново – физическото му състояние не било никак добро, но тялото и духът помнят, така че за него нямало съмнение, че е само въпрос на време да влезе във форма. През 2016г. бил във форма, в която никога не е бил през живота си.

Вижте какво ни сподели той в ексклузивно интервю за Бунт.бг.

Как кетълбел спорт стигна до Вас?
В средата на 2016г. със Сенсей Спас Спасов създадохме секция за общa физическа подготовка към Карате Клуб Локомотив – главно за каратеките от клуба, но скоро се присъединиха родители, познати, състезатели от други спортове. Системата, която създадохме, съчетава хилядолетните принципи на бойните изкуства с най-добрите съвременни практики в световен мащаб. Основната й цел е укрепването и развитието на менталната и физическата сила, която притежава всеки човек, без значение от пол, възраст и моментно състояние. Интересът ми към гирите води началото си от средата на 2018г.
Бях изумен от резултатите в този спорт, от невероятното проявление на воля и физическа издръжливост, съчетани със брилянтна техника и мобилност, с които се отличаваха не само елитните състезатели в този спорт, но и децата и ветераните.
Повярвайте ми, впечатляващо е!
В началото на 2019г., на 53 години започнах да тренирам с легендата в гиревой спорт Сергей Руднев – многократен световен шампион и шампион на Русия, пет години треньор на Националния отбор на Русия и може би най-добрия треньор в света.
Със Сенсей Спасов основахме Lokomotiv Be Strong Kettlebell club, събрахме отбор и започнахме да тренираме усърдно.
Където има дисциплина, отдаденост и добър наставник резултатите са неизбежни!
На IUKL World Champinship Kettlebell lifting 2019 станах трети и така спечелих първия медал за България от Световно първенство в този спорт.
Първата ни изява като отбор беше през септември 2019 на Откритото първенство на Сърбия “Serbia Open 4”, където отборно завоювахме второ място, като спечелихме три златни, четири сребърни и един бронзов медал.
Представихме се чудесно, но това беше просто стъпка към голямата цел – IKMF World Championship 2019 в гр.Лодз, Полша.
И така през ноември 2019, предвождани от легендата Сергей Руднев, представихме България на IKMF World Championship 2019 Световно първенство по кетълбел маратон в Полша.
Беше ВЕЛИКО!
Спечелихме едно първо, четири втори и две трети места, като България вече има първата си световна шампионка в този спорт – осемнадесетгодишната ни съотборничка Димитрина Григорова!
В личен план на IKMF World Championship 2019 станах втори след представителя на Русия Анатоли Казанцев.

Какво отличава този спорт от останалите?
Може много да се говори по тази тема!
Според мен най-вече изключително устойчивата нервна система, необходима за реализацията на физическия потенциал на атлета.

Кое е най-голямото Ви постижение до момента?
В личен план – трето място на световното първенство на IUKL в Нови Сад, Сърбия и второ място на Световното първенство на IKMF във Лотц, Полша.
Най-високо поставям отборното ни представяне на Световното първенство в Полша.

Разкажете ни повече за състезанията по кетълбел и най-вече за последното онлайн състезание, което сте организирали?
Състезанията се отличават с голяма динамика и емоционален заряд. На световните първенства се събират стотици състезатели от цял свят и битките са изключително оспорвани.
В онлайн състезанието, което организирахме за първи път, взеха участие състезатели от 12 държави и всички възрастови групи – най-малкият участник е на 9 години, а най-възрастният – на 72 години.
Нямаме физически контакт, но състезателната атмосфера с присъщия й емоционален заряд съпътстваше участието на всеки състезател.

Планирате ли следващи подобни активности?
Да, разбира се – още през май.
В условията на пандемия в целия свят е невъзможно провеждането на състезания с физическо присъствие и онлайн турнирите са единственият възможен начин да премерим силите си.

Каква е следващата Ви голяма цел?
Успешното представяне на България на Свюетовните първенства в края на 2020г.

Как си се представяте след 10 години? Ще тренирате ли? Докъде ще стигнете?
Ще се състезавам, докато мога. В този спорт възрастта не е пречка.
Докъде ще стигна – искам да видя България в челната шестица на света.

Отразява ли се настоящото извънредно положение на тренировъчния Ви режим? Как?
Раздали сме гири на състезателите ни, всеки тренира у дома по зададена програма и качва видеозаписи в групата ни.
Готвим се още по-усърдно.
Това няма да ни сломи. Няма да сломи и гиревиците в целия свят – повярвайте ми!

Какво ще пожелаете на нашите читатели?
Успех! Бъдете НЕСЛОМИМИ!

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password