Хумор, музика и танци – най-доброто лекарство срещу лошо настроение

Култура
Уникална шоу ваксина забъркаха група артисти, поставили си амбициозната цел да освободят човечеството от капана на монотонното ежедневие и лошото настроение.

Първите две дози от нея вече са успешно приложени на живо на www.artlive.bg, което даде самочувствие на екипа да започне серийно производство.

Всъщност съставките на чудодейното лекарство са известни от хилядолетия – хумор, музика и танци. Същото важи и за дозировката – от всичко по много. Терапевтичният резултат е гарантиран.

Идеята е проста – събират се на едно място артисти от различни области, а с помощта на високите технологии и интернет достигат до дома на всеки един от нас в дните на социална изолация.

„Ваксината ни е универсална, не се използва само срещу COVID-19. В основата ѝ стоят доброто настроение, доброто физическо състояние и положителната енергия”, заяви в интервю за БГНЕС авторът на идеята Васил Къркеланов.

Шоуто се излъчва всяка събота от 20.00 часа на страницата на ArtLivе.

„Инициативата е „залудо работи, залудо не стой”. В България си имаме поговорки за всички, та и нашата работа е такава. Постояхме малко, полежахме, попихме, поядохме и ни стана едно въртоглаво, защото сме свикнали нещо да правим. Музикантите – да свирят. Аз съм свикнал да снимам, да организирам разни неща, да участвам в продукции. Така в един момент решихме, спазвайки всички правила на карантината, да направим едно шоу в малко клубен вариант, което да излъчваме в интернет”, разказа още Къркеланов, който е един от създателите на платформата.

Всеки от артистите се впуска в начинанието от сърце, за да достави добро настроени на хората пред екраните в този труден момент. „Музиката е международен език, което прави шоуто достъпно за всички“, категорични са организаторите.

„Изкуството винаги е било важно за живота на хората. То е нещото, което във всяка една ситуация ни откъсва от нашето ежедневие и пренася в един доста по-красив свят. Хората имат нужда това. Така е и целта на нашата инициатива – да откъснем за малко човека от заливащата го информация”, допълни тромпетистът и водещ на шоуто Михаил Йосифов.

Участие в шоуто „Ваксина“ вземат още Велислав Стоянов – тромбон, Милен Кукошаров – пиано, Димитър Карамфилов – бас и Атанас Попов – барабани.

Публиката ще забавлява и един от най-добрите български стендъп комедианти Георги Кючуков.

В активната борба срещу резултатите от честите пътувания до хладилника с красив танц ще се включат Явор Кунчев и Соня Кутишчева от Lindy Hop Bulgaria.

Предстоящите дати на концертите са 25 април, 2 май и 9 май. Ваксината се разпространява свободно, в неограничени дози и ще бъде достъпна за повторно приложение на страницата на ArtLive.

Къркеланов и Мишо Йосифов отправят призив с приятелско намигване към онези ползватели на безценния лек за душата и тялото – ако имат някоя и друга натрупана “мазнинка”, да я споделят чрез дарение. Шоуто продължава!
/БГНЕС/
————————————————————————-
Даренията артистите приемат на следния линк:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=AQ5PE57VJVKJJ&item_name=Donate+to+continue+watching+us%21&currency_code=EUR&source=url
/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password