Разкриха огромна и модерна наркооранжерия в Разградско

Горещо

Полицаи от Разград и Исперих разкриха голяма наркооранжерия в село Свещари, съобщиха от полицията. Огромната по площ и оборудвана с модерни съоръжения оранжерия, е заемала цял етаж от бивша сграда на АПК в селото, ползвана в последните години за шивашки цехове.

В хода на извършените процесуално-следствени действия в две от помещенията, са открити 530 саксии със зрели растения канабис, а в съседни зали – 226 саксии с разсад.

За развитието на канабисовите растения било изградено специално оборудване с датчици за влага, лампи и вентилатори, в помещенията имало торове и специално изградена система за следене на киселинността на почвата, както и препарати.

При претърсването е иззето и голямо количество суха маса, подготвено за пласиране.

Установена е собственичката на сградата – 52-годишна жена, която по първоначални данни е предоставила за ползване част от помещенията на двама варненци – на 35 и 27 години, и 22-годишна жителка на село Разделна.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже и собственичката на сградата са задържани. Предприети са действия по издирването на съучастничката им, която при вида на полицаите, успяла да избяга.

Работата по цялостното документиране на престъпната им дейност – производство и разпространение на наркотици, продължава под наблюдението на прокуратурата.

/Дарик/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password