Италиански работници, пристигнали за строежа на “Балкански поток”, изкарват карантината си в хотел в Калайджии

Избор на редактора

Девет италиански работници са изолирани в хотелски комплекс в златаришкото село Калайджии. Те са пристигнали у нас, за да работят във фирма- подизпълнител на мащабния газов проект „Балкански поток“. Преди да бъдат поставени под карантита в селото, са преминали всички медицински прегледи, а състоянието им се следи ежедневно от РЗИ във Велико Търново.

Италианската група е под карантина от събота в този комплекс в балканското село Калайджии.

„Доколкото разбрахме, пребиваването им е с цел включване в изгржадането на „Балкански поток“, газопреносния проект. Целта на пребиваването им в този хотелски комплекс е преминаване на карантинния период, след което ще включат в пълноценното изграждане на проекта!“, обясни Денчо Тодоров, заместник- кмет на Златарица. “Те получават храната си като кетъринг услуга, тя се доставя пакетирана от друг град”, допълва още Тодоров.

Денонощната охрана на хотела се подсигурява от охранителната компания “Делта гард”. Тя се грижи за сигурността на чужденците, както и да са напълно изолирани от външни хора.

За работниците е осигурена и здравна грижа – плътно с тях е и медицинско лице.

В балканското селце приемат нормално чуждите гости, които трябва да изкарат задължителната 14-дневна карантина, за да започнат работа в България. Към момента няма повод за паника сред местните.

„Били са прегледани няколко пъти от РЗИ със всички проверки, които трябва да бъдат направени!”, уверява в заключение кметският наместник Бисер Чинов.

/Times.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password