Банов обясни какво трябва да направиш, за да си “изплющиш” климатици

Политика

Един казус фокусира отново общественото внимание преди няколко дни. Сградата на Софийския университет беше надупчена, за да бъдат поставени климатици.

“Проверките показват, че се подменя климатичната инсталация и вместо да се премахнат, както е по предписание на Столична община, всички климатици, се бият дупки да се монтират нови под някаква схема, която от университета са решили, че е добра”, обясни в студиото на сутрешния блок на БНТ министърът на културата Боил Банов.

Той обясни, че нито е спазен законът, нито е подаден проект за съгласуване към Паметници на културата. Следващата седмица ще бъде връчен акт и глобата сигурно ще е 30 000 лв.

Министърът не е говорил с ректора откакто се е случило това и не го счита за необходимо. В случая има ясно нарушение, категоричен беше той. По негово мнение има някой, който се занимава с имотите им и е некомпетентен.

“Вместо да си изплющиш климатичните тела на централната фасада, ти можеш да ги отведеш някъде назад. Съзнанието за това, че обитаваш и поддържаш сграда паметник на културата е нещо, което се гради във времето”, каза Боил Банов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password