Никой не е сигурен за себе си, моля, всички да носим маски

Други

Като здравен медиатор сътруднича на РЗИ. Ходя по адреси в ромските махали Факултета и Филиповци. В момента е спокойно, няма напрежение, няма нещо, което да ги притеснява. Медиаторът Христо Николов в здравната рубрика на ”Нашият ден”:

Но страхът е огромен. Хората искат да се изследват, да разберат какъв им е статусът. Много хора са отговорни и сигнализират, когато нещо има на тяхната улица.

Търся помощта на неформални лидери и на други здравни медиатори. Работим синхронно. Координираме се по телефона и максимално ограничаваме контактите си.

Друг проблем е, че Факултета е 45 000, а Филиповци – 6000 жители. Това като роднинство е доста голямо. И един от основните проблеми на епидемиолозите е, че не могат да знаят заболелият с кого е контактувал… Това породи и КПП-тата.

Тук идва и отговорността на самия човек. Защото много голяма част карат коронавируса на крак. Затова задължително трябва да има маски – помага поне да не се разпространи! Единствената ваксина е да не се събираме, да няма струпвания.

Колкото по-малък е кръгът на контакти, толкова по-малко изморителна е работата на Столичната РЗИ, на лекарите. Да не натоварваме системата, защото тогава няма да има кой да лекува…

Тестовете свършват – има огромен интерес.

Отправям молба към моите събратя: Никой не е сигурен за себе си, затова, моля, всички да носим маски, максимално да се ограничим един от друг и да не се събираме, докато това отмине.

/БНР/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password